Forum Flipperowe flippery.org.pl Strona Główna
 Strona główna PSF   FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
Dracula - gaśnie wyswietlacz
Autor Wiadomość
Solek10 
Solek10

Wiek: 40
Dołączył: 25 Sty 2017
Posty: 16
Skąd: Głosków
Wysłany: 2017-07-24, 10:08   Dracula - gaśnie wyswietlacz

może ma ktoś pomysł , w ostatnim czasie po uruchomieniu maszyny po kilku minutach wyświetlacz przestaje łączyć i - to gaśnie to zapala się , mruga . sprawdzałem kostki , wiązkę główną wszystko wygląda ok.
 
     
mezik 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Kwi 2013
Posty: 1575
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-07-24, 11:58   

Sprawdz czy na samym wyswietlaczu gniazdo przypadkiem nie jest luzne (zimne luty itd) u mnie w kilku maszynach sie tak podzialo.
_________________
Mezik
 
     
Solek10 
Solek10

Wiek: 40
Dołączył: 25 Sty 2017
Posty: 16
Skąd: Głosków
Wysłany: 2017-07-24, 13:33   

Twój wpis jest w rekordach więc pewnie czujesz gdzie siedzi problem :)
 
     
Solek10 
Solek10

Wiek: 40
Dołączył: 25 Sty 2017
Posty: 16
Skąd: Głosków
Wysłany: 2017-07-26, 11:39   

problem jest cały czas, na wyświetlaczu tez wygląda wszystko dobrze , pomysły?
 
     
Krzychu 
NAPRAWIACZ
.


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 13 Mar 2016
Posty: 123
Skąd: Pruszków/W-wa
Wysłany: 2017-07-26, 12:19   

Podepnij inny wyświetlacz.
_________________
Masz zepsutego flipera do sprzedania lub naprawy - pisz na pw
 
     
kris52 
Naprawiacz gier

Wiek: 46
Dołączył: 03 Lut 2013
Posty: 8
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2017-07-27, 13:11   

Witam
Jeśli nie znasz się na elektronice to lepiej zleć komuś naprawę. Zwarcie podczas pomiarów może uśmiercić flipera.
Jeśli znasz się trochę na elektronice to możesz zmierzyć napięcia zasilania wyświetlacza w czasie kiedy zanika wyświetlacz. Jeśli napięcia są nieprawidłowe to
sprawdź jak wyglądają luty pod tranzystorami przykręconymi do radiatorów oraz w ich okolicy na płytce sterującej wyświetlaczem (WPC Display Driver board) oraz sprawdzić rezystory R9,R11,R12,R6,R13,R3.
Te czynności oczywiście dopiero po wyeliminowaniu usterki wyświetlacza.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kris52 2017-07-28, 10:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
mizet102 
NAPRAWIACZ
mizet

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 02 Maj 2014
Posty: 152
Skąd: Tarnów
Wysłany: 2017-07-27, 20:43   

Dobrze Krzychu mówi- podmień wyświetlacz, bo reszta to wróżenie z fusów.
_________________
mizet102
 
     
Solek10 
Solek10

Wiek: 40
Dołączył: 25 Sty 2017
Posty: 16
Skąd: Głosków
Wysłany: 2017-09-07, 12:01   

podmieniłem na innym jest wszytko ok
 
     
pylu81 


Wiek: 36
Dołączył: 30 Sty 2017
Posty: 65
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2017-09-07, 16:01   

Masz przecież 2 kilometry od siebie drugą Dracule. Więc postawić diagnozę to jest chwila.
_________________
6 milion dollar man,black knight,revenge from mars,doctor who,flinstones,dracula,star wars episode 1,batman forever,demolition man,getaway,twilight zone,creatura from the black lagoon
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandgrey created by spleen modified v0.3 by warna

Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 14