Forum Flipperowe flippery.org.pl Strona Główna
 Strona główna PSF   FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: xvidasd
2011-09-03, 22:37
Visual Pinball - krok po kroku
Autor Wiadomość
mucha 


Wiek: 41
Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 1418
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2013-06-04, 07:10   Re: Visuall Pinball jak ustawić ilość bil

NEX napisał/a:
lactoral napisał/a:
Czy ktoś może mi napisać,jak w Visuall Pinball ustawić ilość bil bo 3 to dla mnie za mało :-( :cry:

Wchodzisz w ustawienia stołu i możesz zwiększyć ilość bill do max 10.

Btw. nie twórz kolejnych topików dotyczących VP... pytania rożnie dobrze możesz zadać w wątku który już istnieje.

<Sklejam>

to do tej pory żyłem w nieświadomce :D
 
     
lactoral 


Wiek: 38
Dołączył: 01 Cze 2013
Posty: 117
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-06-04, 16:47   

To w końcu,jak jest czy można ustawić ilość bil w VP czy nie ma takiej możliwości,bo forum w tym względzie jest podzielone.Wynikł kolejny problem (zaznaczam że cała dokumentację VP przeczytam) nie wiem jak dopisać się do listy wyników.Na zdrowy rozum klawisz Shift służy do przesuwania liter a klawisz Enter do zatwierdzenia.U mnie działają tylko klawisze shift,a enterem nic nie mogę zatwierdzić.Czy ktoś zdradzi,czym się zatwierdza litery na tablicy wyników.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NEX cześć osób twierdziło,że nie można ustawić ilości bil,dlatego wolałem się upewnić.Program menu/opcje przypomina mi tryb jaki występuje na automatach typu Metal Slug itp.Dziękuje wszystkim za pomoc i chyba więcej pytań nie pamiętam.
Ostatnio zmieniony przez lactoral 2013-06-04, 21:38, w całości zmieniany 3 razy  
 
     
leszek golon 
pinfan


Wiek: 57
Dołączył: 28 Maj 2012
Posty: 722
Skąd: Poznan
Wysłany: 2013-06-04, 18:22   

nie wiem jak dopisać się do listy wyników.Na zdrowy rozum klawisz Shift służy do przesuwania liter a klawisz Enter do zatwierdzenia.U mnie działają tylko klawisze shift,a enterem nic nie mogę zatwierdzić.Czy ktoś zdradzi,czym się zatwierdza litery na tablicy wyników.[/quote]


Wpisaną literę akceptujemy klawiszem " 1"
 
     
NEX 
Administrator


Wiek: 93
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2849
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-06-04, 20:36   

lactoral napisał/a:
nie wiem jak dopisać się do listy wyników.Na zdrowy rozum klawisz Shift służy do przesuwania liter a klawisz Enter do zatwierdzenia.

W VP jest tak samo jak na prawdziwym flipperze a w prawdziwym fliperze entera nie ma ;)

lactoral napisał/a:
To w końcu,jak jest czy można ustawić ilość bil w VP czy nie

Przecież pisałem już że można...
Jak już wspomniałem VP działa identycznie jak prawdziwy fliper. Instrukcje obsługi fliperów znajdziesz na www.ipdb.org

Generalnie w Williamsach z DMD po wejściu do głównego menu wchodzisz kolejno:
A. Adjustment Menu
A.1 Standard Adjustments
A.1 01 Balls Per Game
i tu zmieniasz z 3 na 10.

Do wejścia do menu służy END, do poruszania się i obsługi menu klawisze 7,8,9,0
 
     
Berud 


Wiek: 32
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 743
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-03-24, 22:10   

tutorial już trochę nieaktualny, aktualnie używam wersji 9.2.0 i większość stołów pod tą wersją się odpala.

no i musiałem zrobić konto na www.vpforums.org żeby sobie spokojnie ściągnąć stoły/romy bo link z tutoriala prowadzi do działu download vpforums.

[ Dodano: 2014-03-24, 22:09 ]
dobra mam problemy dwa, odgłosy stołu mam super głośno a muzyke super cicho, jak to naprawić ? (faderami w audio settings już się bawiłem do bólu ) działam na wersji 8, 9 i 9.2

oraz jak używać dodatkowych przycisków np w the shadow, jest to raczej niezbędne do kierowania tymi zwrotnicami...
http://www.vpforums.org/index.php?showtopic=978
 
     
NEX 
Administrator


Wiek: 93
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2849
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-03-24, 23:57   

Berud napisał/a:
dobra mam problemy dwa, odgłosy stołu mam super głośno a muzyke super cicho, jak to naprawić ?

W ustawieniach stołu podkręć głośność (VOLUME).
 
     
Berud 


Wiek: 32
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 743
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-03-25, 00:04   

NEX napisał/a:
Berud napisał/a:
dobra mam problemy dwa, odgłosy stołu mam super głośno a muzyke super cicho, jak to naprawić ?

W ustawieniach stołu podkręć głośność (VOLUME).


w ustawianiach zakładki Table nie ma takich opcji, natomiast w preferences > audio options bawiłem się dowoli wszystkimi możliwymi ustawieniami - bez zmian.
 
     
NEX 
Administrator


Wiek: 93
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2849
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-03-25, 00:13   

Nie w ustawieniach zakładki tylko w ustawieniach stołu ;)
Z tego co kojarzę to po wejściu w tryb ustawień (nie pamiętam dokładnie ale chyba przycisk DEL albo END) głośność czyli VOLUME zmieniasz przyciskami "-" i "+" (wtedy "VOLUME" oraz kreski obrazujące poziom głośności widzisz na wyświetlaczu)
 
     
petercobra 

Dołączył: 26 Sie 2013
Posty: 65
Skąd: Grodzisk Mazowiecki
Wysłany: 2014-03-25, 08:36   

http://www.vpforums.org/index.php?showtopic=5220 ^_^
 
     
Berud 


Wiek: 32
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 743
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-03-25, 09:55   

petercobra napisał/a:
http://www.vpforums.org/index.php?showtopic=5220 ^_^

Dzięki, jak będę w domu to spróbuje
 
     
Berud 


Wiek: 32
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 743
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-05-24, 23:25   

to znowu ja, szkoda że nie przeczytałem ładnie całego pierwszego postu bo było na końcu napisane jak ustawić volume dla stołów DMD ale już dawno sobie poradziłem.. mam problem ze stołami bez dmd jak ustawic poziom muzyki dla flipperów typu grand lizard czy swords of fury? jest dostęp do menu flippera ale nie wiem gdzie tam sie szuka volume na alfanumerycznym wyświetlaczu.
 
     
kane11 


Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 182
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2015-05-25, 09:41   

Wie ktoś, co oznacza komunikat "niezdefiniowna zmienna"?
_________________

 
     
Berud 


Wiek: 32
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 743
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-05-25, 10:14   

Masz nowe skrypty sciagniete, dobry rom?backglass serwer czasem też potrzebny. W ktorym stole masz problem?
 
     
kane11 


Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 182
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2015-05-25, 10:36   

Mam problem z Indiana Jones vp916 mod 1.3 bmpr ws. Skrypty mam nowe. W wersji vp991 stół się odpala, ale za to kulka "mryga".
_________________

 
     
Berud 


Wiek: 32
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 743
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-05-25, 11:45   

zobacze u siebie w domu bo mam jakiegos indiane i działał :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandgrey created by spleen modified v0.3 by warna

Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 14