Forum Flipperowe flippery.org.pl Strona Główna
 Strona główna PSF   FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: xvidasd
2011-09-03, 23:37
Visual Pinball - krok po kroku
Autor Wiadomość
leszek golon 
pinfan


Wiek: 56
Dołączył: 28 Maj 2012
Posty: 714
Skąd: Poznan
Wysłany: 2013-06-01, 21:40   

lactoral napisał/a:
Nie mogę odpalić stołów bo,nie mam romów.Z tego co się domyślam każdy stół potrzebuje osobnego rom-u.Po googlach szukałem i za cholerę nie mogłem znaleźć,strony gdzie są romy i stoły.



Część znajdziesz pod tym adresem

http://www.google.pl/url?...tbvquvyBBMZBvcw
 
     
NEX 
Administrator


Wiek: 93
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2833
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-06-01, 22:01   

lactoral napisał/a:
Nie mogę odpalić stołów bo,nie mam romów.

Czyli nie masz problemu z odpaleniem VP tylko ze znalezieniem ROMów. Musisz wyrażać się precyzyjniej ;)
Wszystkie ROMy znajdziesz tu: www.ipdb.org
 
     
lactoral 


Wiek: 37
Dołączył: 01 Cze 2013
Posty: 117
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-06-01, 22:28   

Ściagnalem z tej strony http://www.google.pl/url?...tbvquvyBBMZBvcw Adams Family nie mogę gry uruchomić.Stół miga nie ma dźwięku nie mogę wrzucić monet (klawisz 5 nie działa) sprawdzane na wersji VP 8/9
 
     
kane11 


Dołączył: 23 Kwi 2012
Posty: 182
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2013-06-02, 10:44   

lactoral napisał/a:
Ściagnalem z tej strony http://www.google.pl/url?...tbvquvyBBMZBvcw Adams Family nie mogę gry uruchomić.Stół miga nie ma dźwięku nie mogę wrzucić monet (klawisz 5 nie działa) sprawdzane na wersji VP 8/9


Masz wyświetlacz?
_________________

 
     
mucha 


Wiek: 40
Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 1406
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2013-06-02, 11:06   

tu masz wszystkie rom-y, ściągaj tylko te które mają najwięcej pobrań

http://www.vpforums.org/i...loads&showcat=9


musisz się zarejestrować.
 
     
lactoral 


Wiek: 37
Dołączył: 01 Cze 2013
Posty: 117
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-06-02, 19:17   

Oto co mi się ukazuje,po naciśnięciu klawisza F5 (oczywiście światełka migają,czyli stół jest aktywny) nie mam muzyki ani efektów dźwiękowych i klawisz 5 nie działa.
 
     
NEX 
Administrator


Wiek: 93
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2833
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-06-02, 19:46   

Uruchamiając VP wybrałeś opcję "uruchom jako administrator"?
Nie widzę licznika, spróbuj ALT+TAB (i sprawdź czy w którymś oknie pojawi się licznik, jeśli tak zostaw to okno aktywne i wtedy spróbuj zagrać)
 
     
kane11 


Dołączył: 23 Kwi 2012
Posty: 182
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2013-06-02, 20:21   

Zainstalowałeś vpinmame???
_________________

 
     
lactoral 


Wiek: 37
Dołączył: 01 Cze 2013
Posty: 117
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-06-02, 22:23   

Nie wiem co się stało,lecz już mi emulator działa.Zrobiłem tak jak mi radził kolega NEX (ALT+TAB) i ukazało mi się okno/licznik lecz i tak nie mogłem grać.Lecz po wyłączeniu i włączeniu emulatora już mogłem zacząć zabawę z fliperem.Dziękuje wszystkim za pomoc.
 
     
lactoral 


Wiek: 37
Dołączył: 01 Cze 2013
Posty: 117
Skąd: Poznań
  Wysłany: 2013-06-03, 12:21   Visuall Pinball jak ustawić ilość bil

Czy ktoś może mi napisać,jak w Visuall Pinball ustawić ilość bil bo 3 to dla mnie za mało :-( :cry:
 
     
mucha 


Wiek: 40
Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 1406
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2013-06-03, 14:18   

nie ustawisz
 
     
leszek golon 
pinfan


Wiek: 56
Dołączył: 28 Maj 2012
Posty: 714
Skąd: Poznan
Wysłany: 2013-06-03, 14:42   Re: Visuall Pinball jak ustawić ilość bil

lactoral napisał/a:
Czy ktoś może mi napisać,jak w Visuall Pinball ustawić ilość bil bo 3 to dla mnie za mało :-( :cry:



Starsze flipery (niektóre )mają wybór ilości bili po naciśnięciu klawisza F6 w opcjach wybór ilości bili
 
     
Busol

Dołączył: 24 Wrz 2012
Posty: 302
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2013-06-03, 14:43   

Teraz nie mam jak sprawdzić. Ale coś mi się zdaje, że mozna było normalnie wejść w ustawienia stołu i tam pozmieniać tak jak podobno w normanym stole
 
     
NEX 
Administrator


Wiek: 93
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2833
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-06-03, 21:58   Re: Visuall Pinball jak ustawić ilość bil

lactoral napisał/a:
Czy ktoś może mi napisać,jak w Visuall Pinball ustawić ilość bil bo 3 to dla mnie za mało :-( :cry:

Wchodzisz w ustawienia stołu i możesz zwiększyć ilość bill do max 10.

Btw. nie twórz kolejnych topików dotyczących VP... pytania rożnie dobrze możesz zadać w wątku który już istnieje.

<Sklejam>
 
     
lactoral 


Wiek: 37
Dołączył: 01 Cze 2013
Posty: 117
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-06-04, 00:02   

A może kolego NEX (proszę) napiszesz jak to zrobić,bo część osób z forum twierdzi że nie da się powiększyć ilości kulek.Chodzi mi o każdy stół a nie tylko te starsze jak podpowiedział mi leszek golon.

Ps.Nie chciałem robić zamieszania,przy twoim poradniku NEX dlatego stworzyłem nowy temat,z góry przepraszam za zamieszanie i pracę.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandgrey created by spleen modified v0.3 by warna

Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13