Forum Flipperowe flippery.org.pl Strona Główna
 Strona główna PSF   FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
Unity3D pinbal
Autor Wiadomość
Busol

Dołączył: 24 Wrz 2012
Posty: 303
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2014-03-03, 16:33   Unity3D pinbal

http://unit3dpinball.net/

A to koledzy widzieli ? Świeżynka z FR. Pobrałem i odpaliłem. Jak na wersję alfa całkiem nieźle. Muszę przetestować na urządzeniu stacjonarnym bo pierwsze uwagi mówią o dużych wymaganiach sprzętowych, ale są też głosy o tym, że można bez szkody dla emulacji powyłaczać fajerwerki graficzne i dostać normalny FPS.

Ciekawie rozwiązano też problem wyświetlania na kilku monitorach w skrzyni.
 
     
NEX 
Administrator


Wiek: 93
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2842
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-03-03, 23:25   

Napisz jak odpaliłeś. Gdzie wrzuciłeś ROMy itd
 
     
Busol

Dołączył: 24 Wrz 2012
Posty: 303
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2014-03-04, 09:22   

NEX napisał/a:
Napisz jak odpaliłeś. Gdzie wrzuciłeś ROMy itd


W sumie to nic.
Natomiast miałęm popranie skonfigurowanego VIsual Pinaballa wcześniej z VPInMame (w tym działające romy do tych stołów z Unity3d)

Przeczytałem manual a w skrócie:
- ściągnąłem paczkę z plikami programu i stołami
- rozpakowałem paczkę do dowolnego folderu
- rozpakowałem paczki ze stołami (foldery) do folderu Tables
- podmieniłem plik VPmame.dll zgodnie z instrukcją i odpaliłem setap VPinMamae
- odpaliłem UInity3d - otworzyłem stół
- potem w pierwszym kroku autorzy zalecają wyłączyć wszystkie dopalacze graficzne bo domyślnie są na b. wysokch parametrach.

Odpaliłem wczoraj na mojej skrzyni z dwoma monitorami. Mmo iż komp mocniejszy to jednak po wyłączeniu wielu dopalaczy dostałem max 36 Fps. Ale bawiłem się krótko.

Natomiast sama idea - pomysł konfiguracji storłów i efekt rewelacyjny. Jak uda im się zejść z wydajnością poniżej sensownego poziomu sprzętu to PinbalArcade mogą się bać (albo ich zatrudnić :))

Tu więcej:
http://www.vpforums.org/index.php?showtopic=26236
 
     
NEX 
Administrator


Wiek: 93
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2842
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-03-04, 22:25   

Odpaliłem, chwilę pograłem na BK2K. Dla mnie bez rewelacji. Fajnie że pełne 3D, dowolność ustawień kamery ale... gra sama w sobie o kant stołu potłuc. Kula zachowuje sie jakoś nienaturalnie. Dziwnie się gra. Może trzeba poświecić więcej czasu na pogrzebanie w ustawieniach bo opcji tam jest wiele.
Co do wymagań sprzętowych to żadnych ustawień nie zmieniałem. W FHD miałem minimum 60 klatek, więc pod tym względem nie jest źle.
Widzę ze w ustawieniach można wybrać widok 3D.
 
     
Busol

Dołączył: 24 Wrz 2012
Posty: 303
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2014-03-04, 23:08   

W domyslnym dla visual pinball u mnie dysk \ visual pinball \ vpinmame \ roms. Wazne aby sprawdzic czy dziala z normalnym vpm i oczywyscie zrobic install vpinmame
 
     
lukkaz 

Dołączył: 14 Mar 2014
Posty: 10
Skąd: Heilbronn
Wysłany: 2014-03-30, 16:20   

Uruchomienie nie jest sprawa wybitnie trudna, gorzej z ustawieniem obrazu w opcji CABINET, tutaj opcja pelne Full Screan mi nie dzialala prawidlowo, a symulacja Full Screena jest karkolomna - czekam niecierpliwie na bardziej dopracowane w tej kwesti wersje proghramu i kibicuje projektowi.

Pamietam jak powstal FP z kilkoma prostymi stolami, wtedy tez moj komp nie mogl tego uciagnac graficznie, a dzisiaj jest to podstawa zasilajaca mojego CABa.
_________________
Zbudowalem CABa

!!! NIE MAM POLSKICH ZNAKOW - SORRY !!!
 
     
Pinball Wizard 
NAPRAWIACZ


Wiek: 59
Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 1312
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2014-03-30, 16:40   

Nie chce się ALT'a wciskać, co nie?
Wiem, wiem, kawał .... ze mnie.
_________________
I'm not totally useless. I can be used as a bad example.
 
     
lukkaz 

Dołączył: 14 Mar 2014
Posty: 10
Skąd: Heilbronn
  Wysłany: 2014-03-30, 16:45   

Heh chcialbym ! :)

Nie mam polskich znakow - niemiecki Windows i niemieckie klawisze - SORRY

Pozdrowienia z Heilbronn!
_________________
Zbudowalem CABa

!!! NIE MAM POLSKICH ZNAKOW - SORRY !!!
 
     
Pinball Wizard 
NAPRAWIACZ


Wiek: 59
Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 1312
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2014-03-30, 16:50   

Jesteś usprawiedliwiony. :-)
Bo kto by chciał ściągnąć polską mapę klawiatury będąc za granicą. I tak by nie działała. A jeszcze może ktoś by podpatrzył i doniósł, gdzie trzeba. No, teraz to sobie nachlapałem...


A w ogóle, to się czepiam ostatnio wszystkich, luzik men...
_________________
I'm not totally useless. I can be used as a bad example.
 
     
lukkaz 

Dołączył: 14 Mar 2014
Posty: 10
Skąd: Heilbronn
Wysłany: 2014-03-30, 17:36   

no nie moge musze pojsc w offtopa :)

Pinball Wizzard - w drugiej polowie sierpnia powinienem byc w Kolobrzegu (Okopowa/Zapleczna). Wtedy stawiam browara, moze przywioze tego niedobrego niemieckiego :) i sobie wszystko wyjasnimy.
A jesli wedkujesz to mozemy Surfcasting z plazy uskutecznic, bo pewnie bede stal z wedkami na sztorc w okolicach czerwonki:)
_________________
Zbudowalem CABa

!!! NIE MAM POLSKICH ZNAKOW - SORRY !!!
 
     
Pinball Wizard 
NAPRAWIACZ


Wiek: 59
Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 1312
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2014-03-30, 17:57   

Czasami offtop jest wskazany :-) browca zawsze chętnie przyjmę, ale twierdzę, że polskie są lepsze - np Kasztelan...
_________________
I'm not totally useless. I can be used as a bad example.
Ostatnio zmieniony przez Pinball Wizard 2014-03-31, 07:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Berud 


Wiek: 32
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 742
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-03-30, 20:43   

haha kasztelan? to nie piwo! niczego produkowanego w technologi HGB nie nazwał bym piwem!

http://pl.wikipedia.org/wiki/HGB_%28piwo%29

a Polska ma się czym pochwalić z zakresu browarnictwa choć by Pinta, Artezan, Kormoran, Ale Browar itd..
 
     
hitman12 


Wiek: 43
Dołączył: 24 Kwi 2015
Posty: 59
Skąd: Kutno
Wysłany: 2015-04-26, 19:39   

Niedawno wyszła wersja beta,niby da się grać ale wymagana jest bardzo mocna karta graficzna,na mojej GT710M da się grać ale w 20 fpsach.W obecnym stadium rozwoju można potraktować Unit3DPinball wyłącznie jako ciekawostkę tworzoną przez zapaleńców.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandgrey created by spleen modified v0.3 by warna

Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13