Forum Flipperowe Strona G│ˇwna Forum Flipperowe
flippery.org.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U┐ytkownicyU┐ytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Nastŕpny temat
PinCab
Autor WiadomoŠ
Busol

Do│▒czy│: 24 Wrz 2012
Posty: 305
Sk▒d: Szczecin
Wys│any: 2014-04-06, 21:30   

Tak, ale jak jest wersja dwuekranowa to masz grill na trzecim wyswietlaczu a pusto na DMD. ROzdzialke da sie zmniejszyc ale nie wiem czy az tak - do 640 na pewno
 
     
petercobra 

Do│▒czy│: 26 Sie 2013
Posty: 65
Sk▒d: Grodzisk Mazowiecki
Wys│any: 2014-04-07, 07:38   

Huh? Nic nie rozumiem :)

┼Üci─ůgasz db2s, ustawiasz programem rozdzia┼ék─Ö backglassa i masz samego transite bez grila i dmd. Masz 2 czy 3 monitory do caba?

Wieczorem będę miał więcej czasu to napiszę tutka ze zdjęciami ^_^
 
     
Busol

Do│▒czy│: 24 Wrz 2012
Posty: 305
Sk▒d: Szczecin
Wys│any: 2014-04-07, 09:26   

Ustawi┼éem poprawnie rozdzielczo┼Ť─ç backglass
Ale niekt├│re pliki db2s zawieraj─ů backglass z grillem a inne nie i nie wiem czy ┼║le my┼Ťl─Ö, i ka┼╝dy db2s jest gotowy aby obs┼éu┼╝y─ç 3 monitory. Czy s─ů jakie┼Ť ustawienia w opcjach pozwalaj─ůce na "rozci─ůgni─Öcie" obrazu tak aby schowa─ç grill

Np tu:
http://vpuniverse.com/for...tern-2003-db2s/
 
     
petercobra 

Do│▒czy│: 26 Sie 2013
Posty: 65
Sk▒d: Grodzisk Mazowiecki
Wys│any: 2014-04-07, 09:54   

U mnie każdy db2s działa poprawnie na 3 monitorach ^_^
 
     
Busol

Do│▒czy│: 24 Wrz 2012
Posty: 305
Sk▒d: Szczecin
Wys│any: 2014-04-07, 10:02   

Nie rozumiemy się. U mnie też działa na trzech.
Natomiast w mojej ocenie "poprawnie" oznacza, ┼╝e mamy
1. obraz bez grilla
2. DMD na 3 moniotrze

A w niekt├│rych przypadkach jak podawany LOTR mam

1. obraz z grillem
2. DMD na trzecim monitorze

co wg mnie jest stanem (z punktu widznei 3 monitor├│w) niepoprawnym i oznacza, ┼╝e ten konkretny db2s jest dedykowany dla konfiguracji 2 monitorowej.

Wi─Öc powraca pytanie: czy je┼Ťli mamy taki stan jak przywo┼éany LOTR to pisz─ůc wcze┼Ťniej "zmieni─ç rozdzia┼ék─Ö backglass" mia┼ées na my┼Ťlio to, ┼╝e mo┼╝na konkretnie dokonfigurowa─ç ten konkretny db2s tak aby grill znikn─ů┼é ?
 
     
petercobra 

Do│▒czy│: 26 Sie 2013
Posty: 65
Sk▒d: Grodzisk Mazowiecki
Wys│any: 2014-04-07, 11:35   

U mnie db2s działa poprawnie na trzech monitorach tj:
- playfield bez dmd
- backglass na całym ekranie bez dmd i grila
- dmd na trzecim monitorze

^_^

Wieczorem napiszę tutka bo w robocie nie mam dostępu do caba i ustawień.
 
     
Busol

Do│▒czy│: 24 Wrz 2012
Posty: 305
Sk▒d: Szczecin
Wys│any: 2014-04-07, 11:37   

TO sprawd┼║ czy ten konkretny te┼╝ a jak tak to napisz jak to zrobi┼ée┼Ť.
 
     
petercobra 

Do│▒czy│: 26 Sie 2013
Posty: 65
Sk▒d: Grodzisk Mazowiecki
Wys│any: 2014-04-07, 19:10   

Jak si─Ö nie myl─Ö to chodzi┼éo Ci o co┼Ť takiego
http://imgur.com/a/rp1ki?gallery Mały bajzel w tle ale to ze względu na dużo zleceń w ostatnim czasie ^_^

Co do db2s .Kwestia tylko ustawienia odpowiednich parametr├│w - do tego masz DBS_SetUp.exe W zale┼╝no┼Ťci od ustawie┼ä rozdzia┼éki backglassa ustawienia db2s b─Öd─ů r├│┼╝ne dlatego trzeba kombinowa─ç.

Jak b─Ödziesz mia┼é pytania to wal ┼Ťmia┼éo na PW ^_^
 
     
KubaS 


Do│▒czy│: 17 Lip 2013
Posty: 56
Sk▒d: Krak├│w
Wys│any: 2014-04-09, 16:20   

Busol: spr├│buj prawokliku myszy na backglasie - pojawi si─Ö okno opcji - czasami, cho─ç rzadko, mimo prawid┼éowych ustawie┼ä w screenrez.txt co┼Ť si─Ö sypie i trzeba r─Öcznie zaznaczy─ç by grilla nie pokazywa┼éo - mia┼éem tak raz czy dwa razy!
 
     
Busol

Do│▒czy│: 24 Wrz 2012
Posty: 305
Sk▒d: Szczecin
Wys│any: 2014-04-10, 22:39   

KubaS napisa│/a:
Busol: spr├│buj prawokliku myszy na backglasie - pojawi si─Ö okno opcji - czasami, cho─ç rzadko, mimo prawid┼éowych ustawie┼ä w screenrez.txt co┼Ť si─Ö sypie i trzeba r─Öcznie zaznaczy─ç by grilla nie pokazywa┼éo - mia┼éem tak raz czy dwa razy!


Mieli┼Ťcie obaj racj─Ö. Dzi─Öki za pomoc. Zadzia┼éa┼éo.
 
     
petercobra 

Do│▒czy│: 26 Sie 2013
Posty: 65
Sk▒d: Grodzisk Mazowiecki
Wys│any: 2014-04-25, 14:14   

TV 46" to widebody alias superpin czyli Indiana lub STTNG. Jak dla mnie 42" w zupe┼éno┼Ťci wystarczaj─ů do standard body caba lub jego delikatnej modyfikacji. I tak 90% sto┼é├│w to standard body. Oczywi┼Ťcie robienie pinballa caba to nie ┼éatwe zadanie. Masa rzeczy jest do zrobienia od strony mechanicznej (force feedback, shake motor, knocker itp). Dopiero na sam koniec idzie soft czyli TPA :)
 
     
Busol

Do│▒czy│: 24 Wrz 2012
Posty: 305
Sk▒d: Szczecin
Wys│any: 2014-04-25, 15:19   

petercobra napisa│/a:
Oczywi┼Ťcie robienie pinballa caba to nie ┼éatwe zadanie. Masa rzeczy jest do zrobienia od strony mechanicznej (force feedback, shake motor, knocker itp). Dopiero na sam koniec idzie soft czyli TPA :)


Jak ju┼╝ mo┼╝e koledzy zauwa┼╝yli mam odmienne zdanie z koleg─ů petercobra.
Petercobra jest zwolennikiem wersji full wypas ( o kt├│rej ja te┼╝ marz─Ö), zawieraj─ůcej forcefeedback czyli mechaniczne "uderzanie" stycznika w skrzyni─Ö w momencie przycisniecia flippera. CO daje fantastyczny efekt. Do tego dodatkowe efekty w postaci ┼Ťwiec─ůcych i mrygaj─ůcych diod czy w wersji advanced wiatraczek wiej─ůcy w twarz, albo motor trz─Ös─ůcy skrzyni─ů w earthshakerze.

Ja natomiast z braku czasu i funduszy stawiam na wersj─Ö econo, w kt├│rej najwa┼╝niejsz─ů rzecz─ů jest grywalno┼Ť─ç i fan do kt├│rego wystarcza mi ┼╝e gram w wirtualnego flippera w skrzyni. I wystarcza mi porz─ůdny subwoofer kt├│ry - jak dobrze dokr─Öcony te┼╝ potrafi trz─ů┼Ť─ç skrzyni─ů.

Podsumowuj─ůc. Zgadzam, si─Ö, ┼╝e budowa caba to nie┼éatwe zadanie. NIe zgadzam si─Ö, ┼╝e trzeba robi─ç wszystko w full wypasie aby zagra─ç na odpowiednim poziomie funu o czym ┼Ťwiadczy rado┼Ť─ç moich dzieci... :)

Tutaj taka wersja hard (z dok┼éadnym om├│wieniem wn─Ötrzno┼Ťci)
https://www.youtube.com/watch?v=X5Fe2q79YEI
 
     
petercobra 

Do│▒czy│: 26 Sie 2013
Posty: 65
Sk▒d: Grodzisk Mazowiecki
Wys│any: 2014-04-25, 16:46   

Busol - ja r├│wnie┼╝ nie m├│wi─Ö, ┼╝e trzeba robi─ç wszystko na full wypasie aby mie─ç frajd─Ö z gry. Ale jak zrobisz ten pierwszy krok i wpakujesz TV do caba to potem trzeba i┼Ť─ç dalej z projektem. Inaczej rutyna Ci─Ö zgubi i pincab p├│jdzie w odstawk─Ö. Nic Ci nie da takiej frajdy jak tworzenie full wypasu :) Musisz odk┼éada─ç fundusze i robi─ç upgrade na tych Twoich ┼╝├│┼éwiach. Taki ma┼éy tunning ^_^

Obecnie grzebi─Ö na r├│┼╝nych forach i szukam DIY budget versji aby zrobi─ç caba full opcje. Nie mam aby wywali─ç 500z┼é na samo o┼Ťwietlenie :/ Nie jest ┼éatwo ale jak co┼Ť mi si─Ö uda zdoby─ç to ch─Ötnie si─Ö z Tob─ů i innymi maniakami emulacji t─ů wiedz─ů podziel─Ö. Mam w tej chwili zrobiony prototyp na kt├│rym testuj─Ö r├│┼╝ne wynalazki i te┼╝ mam radoch─Ö z gry w emulatory ale to jeszcze nie to co chc─Ö osi─ůgn─ů─ç :evil:
 
     
Busol

Do│▒czy│: 24 Wrz 2012
Posty: 305
Sk▒d: Szczecin
Wys│any: 2014-04-25, 16:54   

W takim razie m├│wimy o dw├│ch r├│znych rzeczach.
O budowaniu - i tu si─Ö zgadzam, ┼╝e mo┼╝na robi─ç w niesko┼äczono┼Ť─ç - sam odk┼éadam sobioe tuning na p├│┼║niej

O graniu - kt├│re nie wymaga tuningowania na pewnym etapie...

NEX - czy m├│g┼éby┼Ť wydzieli─ç te posty do tego w─ůtku bo pasuj─ů a umyka temat PA
http://forum.flippery.com.pl/viewtopic.php?t=1377
 
     
NEX 
Administrator


Do│▒czy│: 12 Lut 2011
Posty: 2956
Sk▒d: Warszawa
Wys│any: 2014-04-26, 00:16   

Busol napisa│/a:
NEX - czy m├│g┼éby┼Ť wydzieli─ç te posty do tego w─ůtku bo pasuj─ů a umyka temat PA
http://forum.flippery.com.pl/viewtopic.php?t=1377

Słuszna uwaga. Zrobione :)
 
     
WyÂwietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo┐esz pisaŠ nowych tematˇw
Nie mo┐esz odpowiadaŠ w tematach
Nie mo┐esz zmieniaŠ swoich postˇw
Nie mo┐esz usuwaŠ swoich postˇw
Nie mo┐esz g│osowaŠ w ankietach
Nie mo┐esz za│▒czaŠ plikˇw na tym forum
Nie mo┐esz Âci▒gaŠ za│▒cznikˇw na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapyta˝ do SQL: 13