Forum Flipperowe flippery.org.pl Strona Główna
 Strona główna PSF   FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
Zaccaria Pinball
Autor Wiadomość
Sebastian G 


Wiek: 46
Dołączył: 28 Lut 2011
Posty: 548
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-02, 11:17   Zaccaria Pinball

Właśnie dzisiaj wypatrzyłem "apkę" (może być ,chyba trochę przespałem premierę :)

https://www.facebook.com/askhomework

Już wcześniej zwróciłem uwagę na fliperki tej firmy ASK ,mają fajne opcje dokupowania różnych modyfikacji .
 
     
hitman12 


Wiek: 43
Dołączył: 24 Kwi 2015
Posty: 58
Skąd: Kutno
Wysłany: 2015-04-26, 20:41   

Jedyne co jest w tym pinballu dobre to grafika,same stoły są strasznie cienkie,odgłosy to żałosne pipipi,zainstalowałem i już po kilkunastu minutach odechciało mi się w to grać.
 
 
     
Berud 


Wiek: 32
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 742
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-04-26, 21:22   

własnie sciagnalem na tablet. bedzie testowane. zapowiada sie duzo zabawy :P
 
     
barbul 

Wiek: 45
Dołączył: 04 Sty 2014
Posty: 102
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2015-04-27, 00:08   

Niezłe muzeum włoskiej myśli technicznej, dużo dobrych stołów z przełomu lat 70-80. W czasach kiedy szlajałem się po salonach gier, flipperów Zaccarii było całkiem sporo - także dla mnie bomba - a same stoły miały często ciekawe i oryginalne rozwiązania - np. dodatkową mini łapkę, którą można było wybić bilę z outlane'a albo dodatkową bilę - "czasówkę" (w sumie to teoretycznie nie ograniczoną ilość dodatkowych bil), którą można było grać przez tyle czasu ile uzyskało się go grając ostatnią bilą. Sama aplikacja pojawiła się już w appstore jakiś czasu temu, miły bonus to to, że zapłaciłem raz a z kilku stołów zrobiło się już ze 30 i regularnie dochodzą nowe (podobnie jak w TPA to cyfrowe wersje "prawdziwych" stołów - wystarczy pooglądać backglassy, żeby zacząć zastanawiać się, gdzie ja to qrcze już widziałem). Jest też sporo ustawień grafiki, oświetlenia i fizyki kuli. Szkoda tylko, że nie mogą jakoś dobić na PC czy andka.
_________________
http://www.pinballowners.com/barbul
 
     
Berud 


Wiek: 32
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 742
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-04-27, 01:35   

jest na androida, ale troche mam opóźnienia na tablecie, jak grafike pogorsze to jest lepiej.. ale próbuje tez emulacja androida na pc..
 
     
Berud 


Wiek: 32
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 742
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-04-27, 12:46   

strasznie nierówne sa te stoły(jedne maja lagi na łapkach inne nie)! ale gra ma potencjał, co prawda jest troche słaba fizyka ale jak sie gra na trybie "arcade" to daje rade tylko w tym trybie flippery mają wydłużone łapki i to trochę slabe jest. podoba mi sie podsumowanie po rozgrywce ile która kula zagrałem no i ten tryb gametime tez jest ciekawy :) az mam ochote pograc w rzeczywistosci na ZZZ tylko mam wrazenie ze oni byli mocno to tyłu porównująć z liderami flipperowymi w tamym okresie.

ktory stół najbardziej wam pasuje?
 
     
NEX 
Administrator


Wiek: 93
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2826
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-27, 15:37   

Odpaliłem na telefonie pierwszy lepszy stół i faktycznie nie ma idealnej płynności. Co kilka sekund bila przycina - widać wersję na Androida trochę skopali.
Sprawdzę jeszcze wieczorem na tablecie ale zapewne bezie podobnie.
 
     
Berud 


Wiek: 32
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 742
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-04-27, 15:44   

mam wrażenie ze na telefonie galaxy s3 lepiej mi to chodzi niż na tablecie lenovo s6000.

tutaj porównanie http://www.gsmarena.com/c...8&idPhone2=5354
 
     
NEX 
Administrator


Wiek: 93
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2826
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-27, 15:54   

Sprawdzałem na znacznie mocniejszym sprzęcie i tez czasami przycina więc zakładam że po prostu wersja na Androida jest skopana.
Przetestuję jeszcze dokładniej wieczorem.
 
     
Berud 


Wiek: 32
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 742
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-04-27, 17:31   

coś jest na rzeczy, na ipod 4th gen (256ram i 800mhz proc) chodzi całkiem płynnie.
 
     
hitman12 


Wiek: 43
Dołączył: 24 Kwi 2015
Posty: 58
Skąd: Kutno
Wysłany: 2015-04-27, 17:59   

Na LG G3 na prawie maksymalnych ustawieniach chodzi płynnie.Prawdopodobnie system oświetlenia jest zasobożerny.Przy ustawieniu maksymalnej jakości renderingu lekko zmula.
 
 
     
Sebastian G 


Wiek: 46
Dołączył: 28 Lut 2011
Posty: 548
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-27, 18:08   

Tak dla przypomnienia wklejam :
http://www.flippery.org.pl/natale-zaccaria-wywiad/
 
     
Berud 


Wiek: 32
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 742
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-05-14, 16:03   

http://www.hardcoregamer....e-works/148748/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandgrey created by spleen modified v0.3 by warna

Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12