Forum Flipperowe flippery.org.pl Strona Główna
 Strona główna PSF   FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: NEX
2012-01-04, 23:40
THE PINBALL ARCADE
Autor Wiadomość
NEX 
Administrator


Wiek: 92
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2732
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-11-25, 01:08   

Dodali dwa EM:
- Spanish Eyes
- Wild Cards
 
     
Berud 


Wiek: 31
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 725
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2017-11-25, 13:30   

czyli ido po taniosci :F cza badzie przetestować
 
     
NEX 
Administrator


Wiek: 92
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2732
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-12-22, 22:44   

Dodali Pistol Poker
http://ipdb.org/search.pl...type=quick#1805
 
     
Busol

Dołączył: 24 Wrz 2012
Posty: 293
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2017-12-22, 22:51   

To ja się wetnę z pytaniem.
Czy któryś z szanownych kolegów ma ten sam problem ?
Odkąd Steam przeszedł na peeleny nie mogę niczego dokupić do TPA.
Na forum wrzuciłem wątek

http://pinballarcadefans....e-pack-on-Steam

- podobno znają i poprawiają ale na wszelki wypadek zapytam, czy komuś udało się kupić coś w PinbalArcade w PLN ?
 
     
krizi 
ZYM


Wiek: 44
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 38
Skąd: Łask
Wysłany: 2017-12-30, 22:26   

Na sezon 5 jest wreszcie obniżka dla strefy euro, jest 69,99 zł zamiast 139,99 i w wersji Pro zamiast 189,99 jest 94,99. Chociaż jest też błąd na iOS i na sezonie 6 są napisane obniżone ceny ale kasują normalnie. Kupować panie i panowie! Kto się skusi? ;-)
_________________
ZYM
http://www.ifpapinball.com/player.php?p=16624
 
 
     
Busol

Dołączył: 24 Wrz 2012
Posty: 293
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2017-12-31, 12:27   

krizi napisał/a:
Na sezon 5 jest wreszcie obniżka dla strefy euro, jest 69,99 zł zamiast 139,99 i w wersji Pro zamiast 189,99 jest 94,99. Chociaż jest też błąd na iOS i na sezonie 6 są napisane obniżone ceny ale kasują normalnie. Kupować panie i panowie! Kto się skusi? ;-)


Ceny na PC są niższe (chyba że kurs tak wariuje)
 
     
NEX 
Administrator


Wiek: 92
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2732
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-02-03, 18:11   

Dodali Sorcerer (Williams z 1985 roku)
 
     
gmoll 

Dołączył: 08 Mar 2018
Posty: 14
Skąd: Bytom
Wysłany: 2018-03-08, 16:56   

Witam.Aktualnie jestem zaangażowany w budowę wirtualnego flippera. Powoli będę kończyć całą zabudowę. Przyszedł więc czas na oprogramowanie i tu pytanie czy the pinball arcade w wersji na pc nadaje się do takiego projektu ? chodzi mi o ustawienia widoków na dwóch monitorach.Czy wersja na PS 3 też ma takie możliwości ? konsola byłaby jeszcze lepsza od pc zajmowałaby mniej miejsca.Pozdrawiam.
 
     
Tytek 

Wiek: 39
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 37
Skąd: Łuków
Wysłany: 2018-03-09, 09:12   

gmoll napisał/a:
Witam.Aktualnie jestem zaangażowany w budowę wirtualnego flippera. Powoli będę kończyć całą zabudowę. Przyszedł więc czas na oprogramowanie i tu pytanie czy the pinball arcade w wersji na pc nadaje się do takiego projektu ? chodzi mi o ustawienia widoków na dwóch monitorach.Czy wersja na PS 3 też ma takie możliwości ? konsola byłaby jeszcze lepsza od pc zajmowałaby mniej miejsca.Pozdrawiam.


Witaj. Konsola raczej odpada, konsola ma tylko jedno wyjście HDMI, nie podłączysz więcej niż jednego ekranu i dotego żeby na każdym było wyświetlane co innego ani nie przekręcisz obrazu o 90stopni.

Najlepiej zastosować PC z wyjściem na 2 lub 3 monitory, możliwości konfiguracji jest wiele.
Oprogramowanie, które stosuje się w wirtualnych flipperach to dla przykładu HyperPin, Visual Pinball i PinballX.
 
     
gmoll 

Dołączył: 08 Mar 2018
Posty: 14
Skąd: Bytom
Wysłany: 2018-03-09, 13:58   

Tytek napisał/a:
gmoll napisał/a:
Witam.Aktualnie jestem zaangażowany w budowę wirtualnego flippera. Powoli będę kończyć całą zabudowę. Przyszedł więc czas na oprogramowanie i tu pytanie czy the pinball arcade w wersji na pc nadaje się do takiego projektu ? chodzi mi o ustawienia widoków na dwóch monitorach.Czy wersja na PS 3 też ma takie możliwości ? konsola byłaby jeszcze lepsza od pc zajmowałaby mniej miejsca.Pozdrawiam.


Witaj. Konsola raczej odpada, konsola ma tylko jedno wyjście HDMI, nie podłączysz więcej niż jednego ekranu i dotego żeby na każdym było wyświetlane co innego ani nie przekręcisz obrazu o 90stopni.

Najlepiej zastosować PC z wyjściem na 2 lub 3 monitory, możliwości konfiguracji jest wiele.
Oprogramowanie, które stosuje się w wirtualnych flipperach to dla przykładu HyperPin, Visual Pinball i PinballX.

Dzięki za odpowiedź. Wątpliwości z konsolą rozwiane .Ale co z Arcade Pinbal nie nadaje się? nie ma możliwości konfiguracji stołów 2D i innych potrzebnych do ustawień na dwóch monitorach?
 
     
Paskudny 

Dołączył: 02 Sty 2014
Posty: 22
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-03-10, 15:02   

gmoll napisał/a:
Tytek napisał/a:
gmoll napisał/a:
Witam.Aktualnie jestem zaangażowany w budowę wirtualnego flippera. Powoli będę kończyć całą zabudowę. Przyszedł więc czas na oprogramowanie i tu pytanie czy the pinball arcade w wersji na pc nadaje się do takiego projektu ? chodzi mi o ustawienia widoków na dwóch monitorach.Czy wersja na PS 3 też ma takie możliwości ? konsola byłaby jeszcze lepsza od pc zajmowałaby mniej miejsca.Pozdrawiam.


Witaj. Konsola raczej odpada, konsola ma tylko jedno wyjście HDMI, nie podłączysz więcej niż jednego ekranu i dotego żeby na każdym było wyświetlane co innego ani nie przekręcisz obrazu o 90stopni.

Najlepiej zastosować PC z wyjściem na 2 lub 3 monitory, możliwości konfiguracji jest wiele.
Oprogramowanie, które stosuje się w wirtualnych flipperach to dla przykładu HyperPin, Visual Pinball i PinballX.

Dzięki za odpowiedź. Wątpliwości z konsolą rozwiane .Ale co z Arcade Pinbal nie nadaje się? nie ma możliwości konfiguracji stołów 2D i innych potrzebnych do ustawień na dwóch monitorach?


Nadaje się. Tryb nazywa się Free Camera Mode. Wszelkie informacje znajdziesz tutaj
http://pinballarcadefans....91e57b6d91cb911

A tak to wygląda
https://www.youtube.com/w...5jt8lEj&index=7
https://www.youtube.com/watch?v=xZJub0Z1Emg
https://www.youtube.com/watch?v=1miafzQBaJg
 
     
gmoll 

Dołączył: 08 Mar 2018
Posty: 14
Skąd: Bytom
Wysłany: 2018-03-11, 11:39   

Bardzo pięknie dziękuję za odpowiedź a zarazem pomoc ! ;-)
 
     
NEX 
Administrator


Wiek: 92
Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2732
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-16, 01:06   

Dodali Banzairun
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandgrey created by spleen modified v0.3 by warna

Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14