Forum Flipperowe flippery.org.pl Strona Główna
 Strona główna PSF   FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
Od czego zacząć...
Autor Wiadomość
thugnigga 

Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 56
Skąd: WWA
Wysłany: 2017-09-09, 20:47   

Diablo napisał/a:
Naciesz się zanim go zepsujesz .


Trochę wiary w człowieka ;)
Dlaczego miałbym popsuć?
 
 
     
leszek golon 
pinfan

Pomógł: 8 razy
Wiek: 55
Dołączył: 28 Maj 2012
Posty: 628
Skąd: Poznan
Wysłany: 2017-09-09, 20:52   

thugnigga napisał/a:
Diablo napisał/a:
Naciesz się zanim go zepsujesz .


Trochę wiary w człowieka ;)
Dlaczego miałbym popsuć?


Nie słuchaj :evil: to żartowniś :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
 
     
thugnigga 

Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 56
Skąd: WWA
Wysłany: 2017-09-09, 21:11   

[quote="leszek golon"]
thugnigga napisał/a:
Diablo napisał/a:
Naciesz się zanim go zepsujesz .


Trochę wiary w człowieka ;)
Dlaczego miałbym popsuć?


Nie słuchaj :evil: to żartowniś :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: [/quote

Tyle emotikonek że nie wiem już ocb :)]
 
 
     
Jarnie 
Kingpin


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2011
Posty: 1490
Skąd: W-wa
Wysłany: 2017-09-09, 22:25   

Już bez emotikonów:

Diablo to żartowniś, nie słuchaj go....

Ja Ci mogę sprawdzić maszynę gratisowo, tak jak obiecałem 😎
_________________
Jeśli by pedały świat opanowały to skąd by na świecie brały się pedały ???

http://www.pinballowners.com/jarnie
 
     
thugnigga 

Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 56
Skąd: WWA
Wysłany: 2017-09-11, 06:50   

Troche fotek.. tak wiem stan mogłby byc lepszy :)
jakby ktos mi napisał co powinno byc w tym miejcu gdzie od spodu playfieldu widac tylko slady po srubach :)
czy powinny byc 3 przyciski w skrzynce serwisowej czy 2 jak na zdjeciu? ma ktos do opchnięcia brakujący?
Co powinno byc obok głosnika niskotonowego? ( jest kabelek i kawalek metalu ktory ewidentnie do czegos jest :)
na zdjeciach widac też radosną twórczośc poprzedniego własciciela - kawalek blachy zamiast plastiku ktory podobno się caly czas łamie (lewa strona nad LW1) - plastik zamówiony btw :)


fotki pod linkiem
[URL=https://1drv.ms/f/s!Al-0RcmmBAvWguB40Sq1t-CNRSvxPw]Fotki LW3[/URL]

sory ale jakos nie moge dołączyć zdjęc do posta.


PS: czasami przy podłaczeniu pina do gniazdka i włączeniu go - wywalają korki. pstrykam korki i wszystko hula. OCB ?:)
 
 
     
mizet102 
NAPRAWIACZ
mizet

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 02 Maj 2014
Posty: 152
Skąd: Tarnów
Wysłany: 2017-09-11, 08:15   

Co do ilości przycisków dla potrzeb programowania oraz testu to chyba nie powinno być żadnych wątpliwości. Na schemacie dokładnie widać, że są dwa i tyle ich jest w rzeczywistości.
_________________
mizet102
 
     
thomy 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lut 2014
Posty: 303
Skąd: SK
Wysłany: 2017-09-11, 21:01   

Te ślady to miejsca po uchwytach od dechy.
A bracket przy głośniku od knockera.
_________________
WCS 94 , FS , TZ , TAXI , SMDM, MAV, BW

Zakupię/wymienię/przygarnę Evel Knievel SS
 
     
thugnigga 

Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 56
Skąd: WWA
Wysłany: 2017-09-11, 21:04   

I wszystko jasne. Zastanawiałem się dlaczego przy secialach nie ma knockniecia :) thnx
 
 
     
thugnigga 

Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 56
Skąd: WWA
Wysłany: 2017-09-13, 18:09   

Panowie a czemu przy włączeniu flipka wywala korki? Jak je wlacze (czasami 2 razy tak się dzieje) to w końcu jest ok.. irytujące. :-/
 
 
     
Pinball Wizard 
NAPRAWIACZ


Pomógł: 63 razy
Wiek: 58
Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 1085
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2017-09-13, 18:19   

Już o tym pisałem. Domyślam się, że mówisz o wyłącznikach (bezpiecznikach) nadprądowych. Zakładam, że Twoją instalację wyposażono w bezpieczniki szybkie o nominale 16 amperów. Jeśli tak jest, to niestety, ale będą czasami (raczej częściej niż rzadziej) się wyłączały. Rozwiązaniem jest albo zastosowanie bezpieczników zwłocznych albo zamontowanie w maszynie układu tzw softstart. Jest w necie sporo opisów takich urządzeń. Możesz je również nabyć u mnie.
_________________
I'm not totally useless. I can be used as a bad example.
 
     
dyleck 

Pomógł: 4 razy
Wiek: 37
Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 883
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-09-14, 11:35   

thugnigga napisał/a:
Panowie a czemu przy włączeniu flipka wywala korki?


Aż dziwne że się Pinball Wizard nie przyczepił. Wywalić to się można na ulicy jak ma się sznurówki niezawiązane. :mrgreen:
 
     
Pinball Wizard 
NAPRAWIACZ


Pomógł: 63 razy
Wiek: 58
Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 1085
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2017-09-14, 11:39   

Ojtam ojtam. Sam czasami używam trochę żargonu.
_________________
I'm not totally useless. I can be used as a bad example.
 
     
thugnigga 

Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 56
Skąd: WWA
Wysłany: 2017-09-15, 08:12   

Panowie
Podłączyłem nowego toppera i mam problem ( podłączyłem go nie wtyczką tylko do wtyczki przewody ;) - i kogut kręci się non stop a nie tylko wtedy kiedy powinien. Czy to wina toppera czy wtyczki czy może moja ?;)
 
 
     
leszek golon 
pinfan

Pomógł: 8 razy
Wiek: 55
Dołączył: 28 Maj 2012
Posty: 628
Skąd: Poznan
Wysłany: 2017-09-15, 19:17   

thugnigga napisał/a:
Panowie
Podłączyłem nowego toppera i mam problem ( podłączyłem go nie wtyczką tylko do wtyczki przewody ;) - i kogut kręci się non stop a nie tylko wtedy kiedy powinien. Czy to wina toppera czy wtyczki czy może moja ?;)



Filmik poglądowy może będzie pomocny

https://youtu.be/rnT7m6GkPF0
 
     
thugnigga 

Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 56
Skąd: WWA
Wysłany: 2017-09-15, 20:17   

leszek golon napisał/a:
thugnigga napisał/a:
Panowie
Podłączyłem nowego toppera i mam problem ( podłączyłem go nie wtyczką tylko do wtyczki przewody ;) - i kogut kręci się non stop a nie tylko wtedy kiedy powinien. Czy to wina toppera czy wtyczki czy może moja ?;)



Filmik poglądowy może będzie pomocny

https://youtu.be/rnT7m6GkPF0



Dzięki ale to widizalem. Typ podłącza i działa. Ja podłączam (bez wtyczki) i sienkrci cały czas.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandgrey created by spleen modified v0.3 by warna

Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13