PinCab

Gry i emulatory na komputer / konsolę.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
NEX
Administrator
Posty: 3000
Rejestracja: 2011-02-12, 03:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: NEX » 2015-02-02, 12:07

Wygląda świetnie!!!

Gdy już wgrasz soft wrzuć proszę jakiś filmik :)

Awatar użytkownika
Berud
Posty: 796
Rejestracja: 2014-01-19, 17:21
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Berud » 2015-02-02, 12:09

nie było problemów z pęcherzykami podczas oklejania? :) ładna robota

Awatar użytkownika
Radsson
Posty: 584
Rejestracja: 2015-01-03, 22:14
Lokalizacja: Polska

Post autor: Radsson » 2015-02-02, 12:26

Gratuluje fajna maszyna ale ten efekt 3d WOW jak dla mnie to zmienia postać rzeczy. Wcześniej odrzucałem te płaskie stoły ale teraz.... świetna alternatywa dla topowych maszyn za kilkanaście tyś złotych.

Tytek
Posty: 37
Rejestracja: 2014-03-11, 13:34
Lokalizacja: Łuków

Post autor: Tytek » 2015-02-02, 12:38

Okleina jest dosyć gruba bo najpierw ploter drukował grafikę potem na drugim ploterze była naniesiona ochronna warstwa folii UV dzięki czemu grafika nie blaknie nawet gdy jest narażona na bezpośrednie działanie promieni słonecznych i do tego okleina jest bardziej odporna mechanicznie.
Boki ładnie się oklejało, bąbli nie było, jedynie na szybie musiałem się trochę pobawić i kilka bąbli wyszło ale na koniec poprzekłuwałem je igłą i wygładziłem i śladu po nich nie ma.
Jak skończę z tym softem to filmik na YT wrzucę.

Awatar użytkownika
mucha
Posty: 1436
Rejestracja: 2010-12-13, 16:58
Lokalizacja: Lubuskie

Post autor: mucha » 2015-02-02, 12:51

Pikna ta maszynka paniedziejku ;-)

Busol
Posty: 307
Rejestracja: 2012-09-24, 14:46
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Busol » 2015-02-02, 14:04

Radsson pisze:Gratuluje fajna maszyna ale ten efekt 3d WOW jak dla mnie to zmienia postać rzeczy. Wcześniej odrzucałem te płaskie stoły ale teraz.... świetna alternatywa dla topowych maszyn za kilkanaście tyś złotych.
Tu wątek gdzie temat nieco rozwinięty
http://forum.flippery.org.pl/viewtopic.php?t=1296

Awatar użytkownika
Sebastian G
Posty: 560
Rejestracja: 2011-02-28, 11:52
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Sebastian G » 2015-02-02, 14:39

Tytek pisze:Flipper oklejony, jeszcze muszę oprogramowanie na nowo wgrać bo kupiłem dysk SSD żeby szybciej się stoły wczytywały.

Zdjęcia słabej jakości bo dzisiaj rano robiłem, musiałem z lampą robić bo jeszcze trochę ciemno było.
Super robota !

-a sprawa z tym efektem 3d jak dla mnie bomba :

http://www.ravarcade.pl/?pl_co-dale-,21

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=8 ... 1422579428

Paskudny
Posty: 46
Rejestracja: 2014-01-02, 12:01
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Paskudny » 2015-02-11, 13:40

Mała niespodzianka dla posiadaczy pincabów

http://www.pinsimdb.org/pinball/table-9 ... k_ultimate

Tytek, ściągaj to cudo na swój sprzęt i nagraj krótką relację :mrgreen:

Awatar użytkownika
Berud
Posty: 796
Rejestracja: 2014-01-19, 17:21
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Berud » 2015-02-11, 14:15

Paskudny pisze:Mała niespodzianka dla posiadaczy pincabów

http://www.pinsimdb.org/pinball/table-9 ... k_ultimate

Tytek, ściągaj to cudo na swój sprzęt i nagraj krótką relację :mrgreen:
to wersja na caby? a jest wersja na kompa?

Paskudny
Posty: 46
Rejestracja: 2014-01-02, 12:01
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Paskudny » 2015-02-11, 14:48

Nie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Berud
Posty: 796
Rejestracja: 2014-01-19, 17:21
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Berud » 2015-02-11, 18:01

Paskudny pisze:Nie :mrgreen:
co nie..

Obrazek



odpala się , tylko coś mam problem z fizyką bo ani plunger dobrze nie działa a kulka sie rusza jak by była z ołowiu..

Paskudny
Posty: 46
Rejestracja: 2014-01-02, 12:01
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Paskudny » 2015-02-11, 19:05

No przecież żart, tylko jaka frajda grać na monitorze kiedy można grać fullscreen na 40 calowym telewizorze oprawionym w budę:) Jeżeli chodzi o fizykę to może chodzi o jakąś wtyczkę lub nowszą wersję future pinball?
P.S.
Pardon Berud, pomyliłem Cię z Busolem i sobie pomyślałem po co głupie pytania zadaje;)

edit: w komentarzach do stołu na tej stronce jakiś gringo pisze, że potrzebny future pinball 2.6.exe bo z wcześniejszymi wersjami plunger słabo wybija więc chyba masz rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Berud
Posty: 796
Rejestracja: 2014-01-19, 17:21
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Berud » 2015-02-11, 21:00

Paskudny pisze:No przecież żart, tylko jaka frajda grać na monitorze kiedy można grać fullscreen na 40 calowym telewizorze oprawionym w budę:) Jeżeli chodzi o fizykę to może chodzi o jakąś wtyczkę lub nowszą wersję future pinball?
P.S.
Pardon Berud, pomyliłem Cię z Busolem i sobie pomyślałem po co głupie pytania zadaje;)

edit: w komentarzach do stołu na tej stronce jakiś gringo pisze, że potrzebny future pinball 2.6.exe bo z wcześniejszymi wersjami plunger słabo wybija więc chyba masz rozwiązanie.
co za różnica czy gram na 23" calach czy na 40" to wciąż emulacja :P
Dzięki za rade! miałem ściągnięte 2.6 ale odpalałem ze starego... już wszystko gra.

Busol
Posty: 307
Rejestracja: 2012-09-24, 14:46
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Busol » 2015-02-12, 10:14

Ja gram na 37 i też jesty git.
Buda jest buda
I buttony z boku a nie na klawiaturze robią różnicę :)

Awatar użytkownika
KubaS
Posty: 56
Rejestracja: 2013-07-17, 20:20
Lokalizacja: Kraków

Post autor: KubaS » 2015-02-19, 23:41

Zacząłem składać wreszcie mój kabinet, to znaczy składał go Mezik u siebie w podziemiach, a ja mu podawałem narzędzia, bo sam mam dwie lewe ręce do takich prac, a z narzędzi w domu jeden śrubokręt...

Na playfield kupiłem wspominanego 39'' Panasonica AS 600 - pasuje idealnie bez konieczności ściągania obudowy z TV czy rycia szyn w budzie. Po bokach zostaje dosłownie po milimetrze miejsca. Komp w środku niestety okazał się nieco za słaby. Wsadziłem w pudło starocia który spoczywał w pawlaczu jako rezerwa. Procek E4400 po podkręceniu na 2.9GHZ daje rade ale karta graficzna nie jest w stanie uciągnąć backglasu w VP - będę musiał coś pokombinować i kupić nową.

Po chwili zastanowienia i widząc jak to wszystko wygląda dochodzę do wniosku, że zamiast usiłować dobrać TV do standard body lepiej byłoby wykorzystać 42'' TV i budę z custom lockbarem (42''w widebody zostawia za dużo miejsca po bokach, a 46'' jest IMHO za duże).

Zobaczymy jak to wszystko będzie hulać i się prezentować, gdy projekt zostanie w pełni ukończony.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Flippery inaczej czyli alternatywa dla prawdziwych stołów.”