29/06/2011, 21:03
no faktycznie wygląda lepiej, a może logo zostawić jako sam flipper a w niego wkomponować napisy ?
|
Konkurs na logo Ligi
|
|
29/06/2011, 21:03
no faktycznie wygląda lepiej, a może logo zostawić jako sam flipper a w niego wkomponować napisy ?
29/06/2011, 23:21
Myślałem o tym ale wtedy napisy byłyby zbyt małe czyli nieczytelne.
Ostatecznie wyszło coś takiego ![]() IMHO na koszulce będzie prezentowało się naprawdę ciekawie Na kubach można dać negatyw (jeśli kubki mają być białe ![]() (trzeba kliknąć aby obrazek pokazał się w normalnej rozdzielczości) ![]() ...ale oczywiście jak rozumiem konkurs trwa i czekamy na kolejne propozycje
29/08/2011, 21:50
NEX napisał(a):IMHO na koszulce będzie prezentowało się naprawdę ciekawieMuszę Cię zmartwić - tak cienkie linie bardzo szybko ulegają spraniu/wykruszeniu (nawet w sitodruku) - proponował bym użyć grubszych linii - wiem co mówię bo robiłem już trochę koszulek z własnymi nadrukami. A skoro konkurs otwarty to moja propozycja na logo:
29/08/2011, 22:02
Każde logo flipperowe ma: flippera, łapki, kulkę, sugeruję więcej inwencji, nie musi być tak oczywiste (vide logo PSF). nie jest ono idealne, ale jest: PROSTE, CZYTELNE i I N N E.
NEX napisał(a):Generalnie można wstawić obrazki "uproszczone" jak te:
29/08/2011, 22:03
o to jest coś, chociaż w pierwszej chwili pomyślałem, że to grzyb atomowy, a to kula
![]() xvidasd napisał(a):NEX napisał(a):IMHO na koszulce będzie prezentowało się naprawdę ciekawieMuszę Cię zmartwić - tak cienkie linie bardzo szybko ulegają spraniu/wykruszeniu (nawet w sitodruku) - proponował bym użyć grubszych linii - wiem co mówię bo robiłem już trochę koszulek z własnymi nadrukami.
29/08/2011, 22:44
xvidasd napisał(a):Muszę Cię zmartwić - tak cienkie linie bardzo szybko ulegają spraniu/wykruszeniu (nawet w sitodruku) - proponował bym użyć grubszych liniiDobrze wykonana koszulka nie bedzie wykruszac sie - jednak oczywiście linię bez problemu mozna pogrubić. Prezes napisał(a):nie musi być tak oczywiste (vide logo PSF). nie jest ono idealne, ale jest: PROSTE, CZYTELNE i I N N E... a osobie nie mającej wiele wspólnego z tematem kojarzy się z.... niczym ![]() Mówisz o tym logo na którym są tylko trzy litery - PSF? Jest OK pod warunkiem że współistnieje jeszcze z czymś co jednoznacznie kojarzy się z fliperem. Prezes napisał(a):chociaż w pierwszej chwili pomyślałem, że to grzyb atomowy,Miałem podobne skojarzenie
29/08/2011, 23:10
niemniej jednak kolega zasugerowal technike i kolory zapozyczone z dotmatrix i jestem za ta technika... samo logo nie kojarzy mi sie z fliperami...
30/08/2011, 00:21
jestem za tym logo, tylko w miarę możliwości bym spróbował oddać lepiej kulę (by na nią wyglądała). a to że nie ma flippera, łapki, albo typowej kulki to nie szkodzi, ba - nawet lepiej!
jarnie666 napisał(a):niemniej jednak kolega zasugerowal technike i kolory zapozyczone z dotmatrix i jestem za ta technika... samo logo nie kojarzy mi sie z fliperami...
30/08/2011, 01:02
IMHO powinna być jednak jakaś grafika jednoznacznie kojarząca się z fliperami. Sam adres strony, nazwa i skrót to troszkę za mało.
Inna sprawa: z tego co Paweł wspominał to logo ma być wykorzystywane nie tylko na koszulkach ale także na jakiś pucharach, dyplomach itp....
30/08/2011, 09:54
bursztynowa technika dotmatrix i sylwetka flipera wpisana w kolo jak proponowalismy wczesniej, co wy na to..?
30/08/2011, 12:08
jarnie666 napisał(a):bursztynowa technika dotmatrix i sylwetka flipera wpisana w kolo jak proponowalismy wczesniej, co wy na to..?dokladnie to samo przyszlo mi do glowy jestem za
30/08/2011, 12:11
NEX napisał(a):jarnie666 napisał(a):bursztynowa technika dotmatrix i sylwetka flipera wpisana w kolo jak proponowalismy wczesniej, co wy na to..?dokladnie to samo przyszlo mi do glowy jestem na tak
31/08/2011, 18:53
Też jestem za, kto to zrobi bo ja ni umiem
01/09/2011, 00:30
Prezes napisał(a):o to jest coś, chociaż w pierwszej chwili pomyślałem, że to grzyb atomowy, a to kulaNic dziwnego - przysuń swoją twarz w odległości około 50cm ( średnia odległość od monitora ) do "typowego" wyświetlacza w pinballach i gwarantuję Ci, że zamiast zajefajnych animacji zobaczysz tylko to, co Ci Twoja wyobraźnia podsunie. Powyższa grafa samej kulki jest w rozdziałce 310x240 ale tak faktycznie to używając tej technologii mamy 27x20px - spróbujcie zmieścić w tym: Prezes napisał(a):flippera, łapki, kulkę- powodzenia. Tworząc różne grafiki nigdy nie powielam schematów - (reklamy proszków do prania powinny zawierać w kolejności: umorusane dziecko, zatroskaną mamę, brudne do granic możliwości skarpety, kulturalnego gentelmana, który wyprowadzi mamę z błędu, lśniące skarpetki, uśmiechnięte dziecko) - nie powtarzajcie więc tych samych błędów! - postawcie na innowacyjność! Grafa, którą zaprojektowałem może i nie jest doskonała ale (np. na koszulce) przyciąga wzrok (co to jest?? - "grzyb atomowy"??) ale napis "flippery" każdego w końcu naprowadzi na właściwy tor. Postaram się jeszcze coś zaprojektować i liczę na Wasze podpowiedzi jednak jak chcecie coś a'la "pinball screen" to nie wymagajcie zbyt wiele (lub oglądajcie z perspektywy!).
01/09/2011, 12:11
My to chyba wszyscy rozumiemy...
Pomysł jest taki, obrys kuli i w środku zarys flippera w technologi dot matrix i będzie ok, napisy pod spodem są jak najbardziej OK |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|